Anteckningar från kaninhålet och nya böcker

 

Kaninhålet.

Skrivplatsen. Är den viktig för vad som skrivs? Och om det skrivs alls? Kanske. Stämningen skiljer sig ju rätt mycket mellan en stuga vid havet och en skrubb.

Länge hade jag ingen fast skrivplats. Jag skrev en skvätt först på ett café, sedan gick jag vidare och skrev en stund på nästa. En parkbänk här. Ett bibliotek där. Den sortens skrivplatsmönster kräver tid. Tid som jag inte riktigt har just nu.

Sedan ett drygt år har jag ett skrivrum hemma i huset. Men det skrevs inte mycket där. Nu har jag istället flyttat ner i källaren. Även om det kanske för tankarna till Anteckningar från källarhålet så trivs jag att sitta under mark och bara ha en glugg som fönster. Och källarhål låter aningen dystert så jag tänker mer på det som ett kaninhål.

Förutom kaninhålet så har det hänt andra ännu roligare saker. Under hösten nästa år (2018) kommer WillaHolma förlag ge ut de två första kapitelböckerna om barnen Ernst och Gudrun. Jag och Tove Berggren har skrivit dem tillsammans. Dessutom kommer de att ge ut en bilderbok om ett troll som bakar som jag har skrivit och som Jutta Falkengren gör bilderna till. Allt mycket roligt förstås.

Om Ask

Rikard Ask. Författare, låtskrivare, redaktör. Lektör ibland,skrivlärare ibland. Geolog. Vandrare. Samlare.
Det här inlägget postades i Kaninhålet och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.