Bokens dag i världen

Jovisst. Idag är det Världsbokdagen. Jag firar med att gå med i Barnens Bokklubb. En av premierna som jag väljer: Känn igen 25 träd och buskar av Björn Bergenholtz. För trots att jag heter som ett träd kan jag i verkligheten högst känna igen tre-fyra. Tveksamt om jag ens känner igen Fraxinus excelsior.

Om Ask

Rikard Ask. Författare, låtskrivare, redaktör. Lektör ibland,skrivlärare ibland. Geolog. Vandrare. Samlare.
Det här inlägget postades i Böcker. Bokmärk permalänken.

2 svar på Bokens dag i världen

  1. Cuby skriver:

    3-4… Kom igen. Gran, tall, ek, bok, björk. Det blir ju fem. Förmodligen vet du dessutom hur en ask ser ut. Och en rönn! Jag har gett mig på Céline Resa till nattens ände. Verkar munter!

  2. Ask skriver:

    Och magnolia, katsura, äpple, päron, körsbär, plommon, syren. Jag är ju en mästare på träd! Till och med lönn om bladen syns. Och kastanj. Resa till nattens ände, läste den för några år sedan, härlig feelgood.

Kommentarer inaktiverade.