Dagens Industri och öl

Jag har två tvångstankar. Den första råkar jag sällan ut för nu för tiden. Mest för att jag aldrig hamnar i situationen där tvångstanken uppstår. På krogen eller puben. Som student och blivande rockstjärna hände det oftare. Tvångstanken är så här: Säg att man går på krogen med en vän eller vänner och så sitter man där vid ett bord och pratar och dricker varsin öl. Efter en liten stund vandrar min blick mot glaset med ölen som den som sitter mitt emot mig dricker ur. Vi pratar men snart hör jag inte längre vad som sägs. Ölglaset. Jag måste bara ta det och hälla ölen över huvudet på min vän.

Den andra handlar om Dagens Industri. Papperstidningen. Den som trycks på rosa papper. Jag läser den aldrig men varje gång jag ser den ligga på ett bord (säg i fikarummet på jobbet) eller se någon läsa ur den får jag lust att springa fram, slita ut en sida och vika en sjörövarhatt.

Ingen kan vara nere med en ballong, sa Nalle Puh. Det gäller även för sjörövarhattar.

Så här viker man en sjörövarhatt (av Ystads Allehanda).

Om Ask

Rikard Ask. Författare, låtskrivare, redaktör. Lektör ibland,skrivlärare ibland. Geolog. Vandrare. Samlare.
Det här inlägget postades i Sjörövarhattar. Bokmärk permalänken.

4 svar på Dagens Industri och öl

  1. Tove skriver:

    Att vika sjörövarhattar av refuseringsbrev! Vilken klassiker!

  2. Cuby skriver:

    På tiden att du börjar blogga igen. Det där med ölen var intressant. Har du funderat på att hälla öl över mig någon gång?

Kommentarer inaktiverade.