Första och andra genomläsningen

All respons till Snodden och Månkatten införd eller samlad i anteckningsbok. Läst igenom manuset två gånger. Ska läsa nio gånger till innan jag börjar att skriva andramanuset. Letar fokuserat efter olika saker vid varje genomläsning. 

Första genomläsningen var allmän, att bara få en känsla och skriva ner lösa tankar som dök upp. Se svagheter och styrkor. Markerade upp scener. Skrev ner kapitelrubrikerna och kapitlens längd för att hitta konstigheter.

Andra genomläsningen fokuserade jag på dåliga eller konstiga meningar. Klar för en liten stund sedan.

Så fort en ide eller fråga dyker upp skriver jag ner dem i den rosa anteckningsboken med barnet i hästkärran på. Jag tänker mig att det är Snodden och att den lilla lindansaren är April.

  

Om Ask

Rikard Ask. Författare, låtskrivare, redaktör. Lektör ibland,skrivlärare ibland. Geolog. Vandrare. Samlare.
Det här inlägget postades i Skrivlogg. Bokmärk permalänken.