Fredagen den 6:e

Skriver mest på Snodden och Månkatten men jag har märkt att jag har bättre disciplin och fokus om jag skriver på olika saker samtidigt. Det splittrar tydligen inte utan hjälper mig. Har testat att bara skriva på Snodden under några veckor i början av året fast då slöade jag till och skrev oengagerat och inte mer än vad nöden krävde. Så nu är det Snodden på förmiddagarna och Frasse Ballong (kapitelbok för 9-12åringar) på eftermiddagarna. Utom på fredagarna då är det bilderboksdag. Här är det del två i Stora Trollet-serien, Stora Trollet jular och hjular och en som heter Och just nu. Det finns en tredje också, De bortglömda benens hämnd, men den jobbar min illustratör Jutta Falkengren med, texten är klar. Eller egentligen är det tvärtom, jag är hennes författare. En bilderbok består i första hand av bilderna tycker jag. Bra om det är en samverkan mellan text och bild förstås, men bra bilder – dålig text är inte katastrof men bra text – dåliga bilder är det.

Jag sitter på olika platser när jag skriver, ibland hemma (om ingen annan är hemma), i köket eller vid stora datorn, jag har inget eget skrivrum, ibland sitter jag på SOL-center, ibland UB1, ibland något lustigt café. För några år sedan hade jag ett arbetsrum i konstnärskollektiv nära järnvägstationen i Lund, och ibland får jag för mig att ett kontor eller liknande är bra. Men kanske inte, jag har vant mig av med den bestämda och trogna skrivplatsen och skriver där det faller mig in just för dagen.

(null)

Om Ask

Rikard Ask. Författare, låtskrivare, redaktör. Lektör ibland,skrivlärare ibland. Geolog. Vandrare. Samlare.
Det här inlägget postades i Skrivlogg. Bokmärk permalänken.