Göteborg – 29 juni

På kombinerad handbollsfarsa- och skrivarresa till Göteborg. Hotell, handboll och skrivande i en vecka. 

Först stressad av alla människor överallt, men så kommer man in i det. Att vara ensam och anonym i folkvimlet passar mig. Mina tankar blir extra fokuserade och klara då. Bra för skrivande.

Redan skrivit klart version 2 av Snipp, Snapp, Snut. I mitten av veckan ska jag träffa Tove Berggren för att skriva igång vårt gemensamma skrivprojekt. Kapitelbok för 6-9 åringar. Ska bli roligt och spännande. Ska också skriva klart ett gammalt bilderboksmanus. Och så studerar jag igen. Nu på egen hand. Läser om några gamla godingar om berättelsens anatomi. 

Har skaffat en förebild när jag skriver – Maleficent. Bra karaktär och bra film, hur man kan utgå från något och sedan göra om det till något mycket bättre. Och så fick jag en grön penna när jag fyllde år. 

 

Om Ask

Rikard Ask. Författare, låtskrivare, redaktör. Lektör ibland,skrivlärare ibland. Geolog. Vandrare. Samlare.
Det här inlägget postades i Skrivlogg. Bokmärk permalänken.