Hellre ryggskott än nackskott

Jag har ryggskott. Ryggen brukar inte bråka, men har man passerat bäst före-datum så börjar det mesta krångla. Hälsenor, fotvalv, ryggslut, ögon som ständigt rinner, ögonbryn som växer av sig själv, ugglestajl. Vem har gett dem order om att fara iväg så där? Nå, det är väl som det ska. Ålder. Kroppen slits om man inte sköter sig, och slits även om man sköter sig. Sånt är livet.

Varken skriver eller bloggar eller loggar. Försökte ett tag med en halvtimme varje kväll. En liten snurrig historia om Tant Gurka som åker på semester. Kul till en början. Nu tappad tråd och tristess.

Plinkar på gitarren då och då. Gammalt mög om och om igen som man bara kan halvdåligt. Blues när den är som sämst. Någon låt jag skrev för flera år sen som jag nu glömt texten till, någon blue grass-slinga som jag också minns till en kvart.

Jag tycker om att lära mig nya saker. Ändå lär jag mig inget. Det finns ju så mycket. Stå på händer. Italienska. Matlagning. Silversmide.

Jag gillar att samla på saker. Ändå samlar jag inte. Jag bara äger de gamla samlingarna, och som Snusmuriken säger så är inte det samma sak. Frimärkena. Tändsticksaskarna. Groo-tidningarna. Vinylskivorna. Inget av det lockar.

Jag behöver en nytändning. Men vad ska man tända med? En ny stil kanske. Nu är jag bara en fnasig The Dude.

Jag var på det buddhistiska templet i Bjuv i somras. Årets hittills bästa upplevelse. Inredningen, trädgården, människorna. Och så blev jag spådd i att skaka pinnar. Jag behöver inte oroa mig, gudarna har redan en plan, bara låt allt hända. Så tiden får väl gå då.

buddism

 

Om Ask

Rikard Ask. Författare, låtskrivare, redaktör. Lektör ibland,skrivlärare ibland. Geolog. Vandrare. Samlare.
Det här inlägget postades i Skrivlogg. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hellre ryggskott än nackskott

  1. Patric skriver:

    Börja med att kryssa trollsländor 🙂

Kommentarer inaktiverade.