Logg 18 maj 2018

Även denna morgon skrev jag på romanen. I dag kändes det dåligt. Jag har ingen koll på vad jag egentligen gör när jag skriver långt. Infallen blir många, sinnet försöker fly tror jag, så det krävs energi för att hålla mig kvar i det redan tänkta. Det tar emot när skrivandet inte längre är leken utan mer ett tjoffatjoffa-hantverk. Var sak på sin plats. Ordning och reda, pengar på fredag. Och sen hamnar ändå långkalsongerna i frysen och glassen i garderoben. Men om skrivandet bara är leken så blir det en enda röra av berättelserna. Så har det i alla falla varit hittills. Kanske ska jag bejaka det, eller kanske inte. Kanske behöver en berättelse både den energiska, vilda leken. Det är den varma delen. Och det strukturerade, stilla hantverket. Det är kylan.

Om Ask

Rikard Ask. Författare, låtskrivare, redaktör. Lektör ibland,skrivlärare ibland. Geolog. Vandrare. Samlare.
Det här inlägget postades i Skrivlogg. Bokmärk permalänken.