Logg 2, 29 maj, Kaninhålet

Ikväll skrev jag så äntligen. Bara gjorde det. Höll bort alla tv-tittarröster, alla celler som ropade ”Vi är trötta.” Har nog gett upp om begravningsbyrån igen. Kanske ska man bara låta gamla oavslutade manus få vara. De är träning inför det nya som ska skrivas. Eller så kan jag helt enkelt inte skriva för vuxna. Istället skriver jag nu på den nya berättelsen om spökhunden, pappan med hemligheterna och flickan utan namn. Tror det är en kapitelbok 9-12. Ganska mörk och hemlig stämning i början.

Och hemligheter verkar vara ett av mina teman. Hemligheter, leken, magi är tre saker jag ständigt kommer tillbaka till när jag skriver. Och att det är en flicka i huvudrollen och att det alltid tycks fattas en förälder.

Om Ask

Rikard Ask. Författare, låtskrivare, redaktör. Lektör ibland,skrivlärare ibland. Geolog. Vandrare. Samlare.
Det här inlägget postades i Skrivlogg. Bokmärk permalänken.