Logg 21 maj 2018

I fredags hände något spännande. Jag var ute och promenerade som vanligt på lunchen. Plötsligt så jag en vit spökhund springa över en åker. I min fantasi. Jag satte mig på en bänk och började skriva i anteckningsboken jag alltid har med mig. Det vrå början på en berättelse. Eller den börjar inte så så med hunden, utan med ett mystiskt telefonsamtal till en pappa med många hemligheter och hans dotter, en namnlös flicka som försöker förstå världen och de hemliga världar som pappan håller borta från henne. Det är en farfar som ringer. En farfar flickan inte visste fortfarande fanns. Pappan och flickan åker till farfars hus, men han är försvunnen. Så börjar det och sedan kommer spökhunden in i bilden på något sätt.

Så nu skriver jag på två berättelser samtidigt, romanen och den nya ”spökhunden”.

Om Ask

Rikard Ask. Författare, låtskrivare, redaktör. Lektör ibland,skrivlärare ibland. Geolog. Vandrare. Samlare.
Det här inlägget postades i Skrivlogg. Bokmärk permalänken.