Sju mål för 2016

Mål? Behöver man ha det? Antagligen inte. Varken när det gäller livet eller skrivandet. Men jag mår bättre om jag planerar och tänker och pekar ut en riktning för mig själv. Mot mål, små som stora. Helst små som sedan tillsammans leder till stora. För 2016 har jag följande:

  1. Skriva varje dag: Varken mer eller mindre. Inte hur mycket eller ett visst antal timmar, utan varje dag om så bara en mening. Jag har en lapp i skrivhörnan (som jag döpt om till Kaninhålet) där det står ”A writer writes”.
  2. Skriva klart sju manus och skicka till förlag: Varför sju? Varför inte!
  3. Få två böcker utgivna på förlag: Man kan ju inte tvinga förlag att ge ut saker men jag ska göra mitt bästa.
  4. Ge ut en bok själv: Egenutgivning är kul. Så det ska jag testa.
  5. Följa veckoschemat: Jo, jag har gjort ett sådant. Jag tänker inte lägga ut det här, men det innehåller tider för arbete, sömn, träning, morgonritual, sysslor. Dagliga livsregler helt enkelt.
  6. Blogga, Facebooka, Instagramma minst två gånger i veckan: Låter som en konstig regel. Borde vara tvärtom. Men jag är dålig på sociala medier i perioder.
  7. Vara mer aktiv i firman: Det vill säga, jobba lite mer som skrivlärare, lektör och redaktör.

Och så måste jag ju följa upp hur det går med dessa mål. Så uppdateringar varannan månad eller så här på bloggen.

vanillaiceblogg

Om Ask

Rikard Ask. Författare, låtskrivare, redaktör. Lektör ibland,skrivlärare ibland. Geolog. Vandrare. Samlare.
Det här inlägget postades i Skrivlogg. Bokmärk permalänken.

1 svar på Sju mål för 2016

  1. Kent skriver:

    Kan vara bra med inriktning

Kommentarer inaktiverade.