Nytt år 2016

2015 avslutades med att jag fick ett stipendium. Bra på så sätt.

Annars var mycket av år 2015, eller i alla fall hösten och vintern, svårt. Trassligt.

Början av sommaren var bra, då kom De bortglömda benens hämnd på Willa Holma förlag.

IMG_1662.JPG

Kämpat på med skrivandet men långsamt och otydligt har det varit. Men har varit hjälpt av att det större skrivprojektet, Ärtan och majset, är ett samarbete. Att inte dra hela släpet själv har hjälpt mycket.

Idag skriver jag på Ärtan och majset, del 1 (ja, det är en serie kapitelböcker). Del 1 och 2 är tänkta att bli klara samtidigt. Och det är de snart.

Under året har jag skrivit Snodden och Månkatten (kapitelbok), några låttexter till Skånska Mord och till en kör, några bilderboksmanus (Och nu, just nu, Stora Trollet jular (och hjular), Fyrmästar Väst, Vita båtar). Snodden och Månkatten och låttexterna är ”klara”, fast inte utgivna. Jag har också tittat på en del gamla manus som aldrig skrevs klart och undrat/undrar om de ska göras till färdiga berättelser bara för att det är rätt på något sätt.

Eller som Neil Gaiman svarade när han blev tillfrågad hur man blir författare:

Write the ideas down. If they are going to be stories, try and tell the stories you would like to read. Finish the things you start to write. Do it a lot and you will be a writer. The only way to do it is to do it.

Om Ask

Rikard Ask. Författare, låtskrivare, redaktör. Lektör ibland,skrivlärare ibland. Geolog. Vandrare. Samlare.
Det här inlägget postades i Skrivlogg. Bokmärk permalänken.