Samarbete, gammalt på nytt och nytt jobb

Samarbetet med Tove Berggren går fint. Två kapitelboksmanus (för 6-9 år) gick tillbaka till förlaget för en andra runda nu i helgen. Stora förändringar har gjorts, som har blivit förbättringar allihop. Spännande att vänta och se vad förlaget tycker och tänker nu.

Jag har också gett mig den på att skriva klart några av alla de påbörjade skivprojekt jag har lämnat som brödsmulespår efter mig. Vid en sammanställning är det över femtio olika projekt. En hel del av dem får ses som träning och övning, men några är värda att avslutas. Så nu arbetar jag med att skriva in det handskrivna manuset till romanen Begravningsbyrån Hades (det förra arbetsnamnet var Bortvissnandet). Det är den roman jag har börjat sedan givit upp flest gånger, det här är nog fjärde gången jag samlar in brödsmulorna. Huvudpersonerna: Alvar och hans mamma, Modern, tänker jag forfarande ofta på. Nu ska den bli klar! Banne mig!

En roman har känts så stort, så oöverskådligt. Men nu har skaffat Scrivener och inbillar mig att det är lättare att få till strukturen.

Och så har jag börjat jobba heltid som redaktör. På NE. Inte med uppslagssajten utan med deras satsning på digitala läromedel. Skriver gör jag på morgnar och sena kvällar.

hades_in_the_underworld_by_thealienatedchenyang-d5fhwn3

Om Ask

Rikard Ask. Författare, låtskrivare, redaktör. Lektör ibland,skrivlärare ibland. Geolog. Vandrare. Samlare.
Det här inlägget postades i Skrivlogg. Bokmärk permalänken.

4 svar på Samarbete, gammalt på nytt och nytt jobb

 1. Kentlundgren skriver:

  Intressant att få arbeta med digitala läromedel!

  • Ask skriver:

   Ja, det är spännande och ser lovande ut hittills. Men så ska skolorna tycka det är en bra idé också.

 2. SabinaDethorey skriver:

  Åh bortvissnandet minns jag. Vad kul att den får en ny chans!

Kommentarer inaktiverade.