Snart tystnar musiken

Fast den har redan tystnat. Efter stora mentala kraschen för något år sedan har jag ett stort, stort behov av tystnad. Och all den musik som jag älskade att lyssna på, Black Sabbath, PJ Harvey, Monster Magnet, Eva Cassidy, Jex Thoth, ger mig ingenting längre. Den väcker inga känslor. 

Att gå på konsert som jag tyckte så mycket om är nästan tortyr. Jag går därifrån efter femton minuter. 

Fast det finns musik som lugnar mitt inre: thai chi-musiken. Stillsamt. Så den har jag på när jag gör morgonritualen med just thai chi på morgnarna.

Spelar gitarr och skriver låtar gör jag inte heller längre. Men jag skriver låttexter då och då (en del finns att lyssna på hos Skånska Mord t.ex). 

När jag skriver har jag någon egen rytm som jag följer. Ungefär som när jag skriver bilderboksmanus på rim. Det är en slags lek eller gåta som man inte vet svaret på. Det finns fragment som ska passa ihop men man vet inte hur. 
  

Om Ask

Rikard Ask. Författare, låtskrivare, redaktör. Lektör ibland,skrivlärare ibland. Geolog. Vandrare. Samlare.
Det här inlägget postades i Skrivlogg. Bokmärk permalänken.