Som skjuten ur en kanon

Fortsätter skriva in all redigering till Snodden och Månkatten på förmiddagarna. Rätt lost just huruvida det blir bra eller dåligt eller vad jag håller på med. 

Efter lunch är det mer osäkert vad jag skriver på. Starta helt nytt eller riva tag i redan påbörjat, pausat? Går trögt. Skriver ner idéer till lättlästa böcker för 6-9 åringar. Löskokt än så länge. 

Som tredjeprojekt försöker jag hålla liv i fantasyromanen. Klurigt att skriva på engelska.

Har fem projekt igång samtidigt men i olika nivåer. I vilken ordning de kommer betyder vilket jag lägger mest tid på enligt ett fiffigt veckoschema.

  1. Snodden och Månkatten
  2. ?
  3. Fantasyromanen
  4. Stora Trollet II (bilderbok)
  5. Och nu, just nu (bilderbok)

Bilderböckerna jobbar jag med på fredagar, som ju är veckans bilderboksdag.

Bilderboksmanuset Mörkerjakten är antaget av förlaget. Det gick snabbt att skriva råmanuset den här gången. Antagligen för att de givna ramarna var så snäva från början. Illustrationerna fanns redan och så la jag på mina egna begränsningar då jag skriver rimmade berättelse. Den hör gången höll jag mig till samma rytm hela vägen. Till skillnad för hur det är i De bortglömda benens hämnd där rytmen rör sig, böljar fram och tillbaka.  I Mörkerjakten är det mer rakt på sak. Just nu vilar jag från den texten och det görs en preliminär layout snart hos förlaget.

Avslutningspresentation på utbildningen imorgon, så den har jag också pillat med.

  

Om Ask

Rikard Ask. Författare, låtskrivare, redaktör. Lektör ibland,skrivlärare ibland. Geolog. Vandrare. Samlare.
Det här inlägget postades i Skrivlogg. Bokmärk permalänken.