Tröttheten och Hemingway

Write drunk.
Edit sober.

Det påstås ibland att Hemingway sagt något sådant. Möjligen levde han själv efter det. Det ligger iofs något i det. När jag skriver är det bra om jag inte är riktigt medveten om vad jag gör. Bara gå loss. Då tar hjärnan egna vägar. Det otänkta och omöjliga stiger ur skuggorna. Men jag är ingen vass drinkare. Fast det funkar att vara riktigt trött också. Det tycker jag att man kan märka i en del böcker också av andra författare. Det är först när man skrivit sig trött som berättelsen vaknar till liv.

Om Ask

Rikard Ask. Författare, låtskrivare, redaktör. Lektör ibland,skrivlärare ibland. Geolog. Vandrare. Samlare.
Det här inlägget postades i Skrivlogg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *