Vad har hänt?

Ja. En hel del. Och många samtidiga projekt triggar mig, gör att jag blir produktiv, fokuserad och pigg. Ett enda stort projekt gör mig slö, distraherad.

Snodden och Månkatten: Läst igenom manuset sex gånger. Skapat en tidslinje. Skriver nu in alla tankar och ändringar i det blivande andramanuset. Det blir så många att jag inte kan vänta till tionde genomläsningen utan för in det jag hittat/sett redan nu och sparar de sista genomläsningarna till en andra omgång. Det blir andramanus A och andramanus B.

De bortglömda benens hämnd: Gick till tryck för en vecka sedan. Det blev bra till slut. Juttas illustrationer är grymma. Texten min, på rim, kräver mer av läsaren än texten i Ett monster med snurrig päls. Det är mer variation på rytmen, mer som en musikstycke. Vet inte vad bilderboksläsare kommer tycka om det.

Spin off-boken till De bortglömda benens hämnd: Det finns tre små bifigurer i De bortglömda benen och de får en egen bok. Här är arbetssättet det omvända mot hur bilderböcker vanligen skapas, bilderna finns först och ska sedan få text. Bilderna berättar redan en historia och det är spännande och roligt att skapa en text till som fungerar. På rim.

Sedan jobbar jag lite som redaktör åt ett förlag. En modern sagosamling.

Och studierna. Jo, sista inlämning för examen i nästa vecka. En A4:s presentation av Snodden och Månkatten som sedan ska ges muntligt. Och en längre essä om mitt eget skrivande, arbetsätt, poetik, arbetsplast, vad som krävs för att det ska bli böcker överhuvudtaget osv. Det har varit bra att fokus har legat på textsamtal och reflektion över eget skrivande, teman och sånt. Bra. Mycket nyttigt.

  

Om Ask

Rikard Ask. Författare, låtskrivare, redaktör. Lektör ibland,skrivlärare ibland. Geolog. Vandrare. Samlare.
Det här inlägget postades i Skrivlogg. Bokmärk permalänken.