Varde vardag

Julen är slut. Tack gode Gud. Äntligen vardag igen. Jag borde döpa om mig till vardag, Vardag Ask. Låter fint. Rutiner. Skrivande. Vandrande. Fast fotskadan sätter stopp för det. Får bli cykel istället. Till något bibliotek eller institution nere på stan.

Har lagt ut nät om billigt arbetsrum, mörk källare eller liknande. En skrivarlya. Rävnäste. Har antagligen inte råd men drömma bör man. Skriver kanske hemma istället.

Redan städat undan allt julpynt, gran och fadderullan. Skönt. Gillar pyntet och ljusen och stämningen. Egentligen men kroknar snabbt.

Kör vidare med Snodden och Månkatten imorgon och så tror jag att jag ska knyta ihop säcken (sopsäcken?) på något projekt som legat halvfärdigt. Fortsätter revolutionen med att avsluta allt gammalt påbörjat. Finns en del. Bortvissnandet, romanen. Frasse Ballong, kapitelbok. Ett antal bilderböcker. Novellsamlingen Förkortningar. Får se imorgon. Låter känslan styra.

Kanske vågar jag mig på att illustrera någon av bilderböckerna själv. Hybrislight känns det som men utmaningar är bra eller något.

Tappat musiken helt. Försöker lyssna men ingenting berör. Stänger av. Tystnaden. Ger ro.

IMG_0414.JPG

Om Ask

Rikard Ask. Författare, låtskrivare, redaktör. Lektör ibland,skrivlärare ibland. Geolog. Vandrare. Samlare.
Det här inlägget postades i Skrivlogg. Bokmärk permalänken.