Walkabout i Lund

Mest hållit på med studier på sista tiden: essäer om textrespons, hopklämmande av arbetsdagbok, läst böcker om var texter slutar, om egna skrivrum, om textsamtalet fortfarande fungerar och försökt läsa Nabokovs Lolita och läst Duras Älskaren. Duras är alltid Duras, omläsning nummer tre eller fyra av Älskaren och den är lika bra varje gång. Lolita fixar jag dock inte. Omöjlig för mig att ta mig igenom.

Resdag idag. Då jag mest skriver hemma nu för tiden så tänkte jag att en walkabout i Lund passade bra som resa. Och vandringen är utan tvekan mitt favoritsätt att resa. Mycket långsamt och rofyllt. Jag hinner med på något sätt och får inte denna olustiga resångest som snabbare resmetoder ger.

Skrev lite på ÄoG. Blir nog bra men lider fortfarande av att skriva för kort, tar inte ut så mycket det går ur scenerna. Jag har blivit lite bättre på det men rytmen blir för snabb bitvis.

Även fantasyn fick två nya kapitel. Skrotade det mesta av det som redan var skrivet och började nästan om från början. Vi, ja fantasyn är ett samarbete, fick rätt på bakgrundstoryn (den som författaren behöver ibland men som inte läsaren behöver känna till) i början av veckan och nu går det lättare.

Har lämnat in nya friska sidor av Snodden och Månkatten också till min textsamtalsgrupp. Får inte rätt på Månkatten. Vad är det där för katt egentligen?

IMG_0330.JPG

IMG_0332.JPG

IMG_0331.JPG

Om Ask

Rikard Ask. Författare, låtskrivare, redaktör. Lektör ibland,skrivlärare ibland. Geolog. Vandrare. Samlare.
Det här inlägget postades i Skrivlogg. Bokmärk permalänken.